Om Evert Johansson AB

Om Evert Johansson

Ingenjörsfirma Evert Johansson AB grundades av Evert Johansson 1956 med målsättningen att leverera automatiseringsutrustning till trä- och möbelindustri.

För branschen trä och möbel har det mesta ändrats sedan 1956 men målsättning och inriktning för Evert Johansson AB är densamma nu som då.

Idag är företaget ett kunskapsföretag med kompetens och resurser att leverera avancerad kundanpassad industriautomation.

Titta gärna på sidan "Evert i verkligheten". Där finns ett antal exempel från verkligheten, kanske något som passar Dig.

Du har behoven-vi har idéerna

Monteringssystem

Att effektiv montering är avgörande för produktionsresultatet behöver vi knappast berätta, men du ska veta att vi kan ämnet utan och innan. Vi har bland annat utvecklat System Johansson, ett modulariserat koncept som fått stor spridning inom möbelindustrin.

Teknologiplattformen bakom System Johansson gör det möjligt för oss att utveckla specialmaskiner för olika typer av operationer, produkter och kunder på ett kostnadseffektivt sätt.

Robotteknik

Avancerad robotteknik är vardagsmat för oss på Ingenjörsfirma Evert Johansson. I huset har vi alla resurser som krävs från projektering till driftsättning.

Vi har inga bindningar till särskilda robotleverantörer, utan hjälper dig att hitta den optimala lösningen för varje situation.

Materialhantering

Förflyttning av material är ett område som lämpar sig väl för automatisering, eftersom manuella insatser inte tillför några mervärden.

Vi har lång erfarenhet av kluriga lösningar som spar tid, sänker kostnader och förbättrar arbetsmiljöer. Systemen blir så avancerade som uppgiften kräver – från enkla fasta banor till datorstyrda hanteringsrobotar, allt anpassat till dina nuvarande och kommande behov.

Produktionsstyrning

För att få maximal nytta av din investering integrerar vi ditt affärssystem med vårt produktionsstyrsystem. Då kan produktionsplaneringen gå rakt in i maskinstyrningen.

Händelser på verkstadsgolvet som påverkar planeringen registreras omedelbart. Du får bättre kontroll, högre leveranssäkerhet och ökad produktivitet.